ArchitectureInteriorsLandscape

House in Hibaru

Sloping ‘House in Hibaru’ By Suppose Design Office

Japanese architecture firm Suppose Design Office have designed this sloping house on the bank of a reservoir in Fukuoka, South-West Japan.

By following the sloping profile of the reservoir the architects have created a space that is as close to the water as it is to the street.

Rooms are split across 3 descending floors, with each one offering different levels of intimacy with the reservoir. The lower level consists of an open plan living, dining and kitchen space that seems to kiss the surface of the water.

A ribbon of glass wraps itself around the building offering panoramic views across the reservoir. The asymmetric pitched roof sits on top exposed concrete walls which are complimented by warmer touches of wood within the interior.

Photography is by Toshiyuki Yano.

20141212_herisalli_gegenbauer_C-Schubert_0322-1200pixel-600x401
Previous post

viennese guest room

600
Next post

Oak & Steel

Glenn

Glenn

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>