Architecture

Taide House

Taide House By Rui Vieira Oliviera

Portuguese Architects, Rui Vieira Oliveira have fantastically renovated and extended a 74 year old granite country house in Northern Portugual beyond recognition.

The white roof structure rises up from ground level to sit on top of the existing building creating a sculptural form that envelopes the new extension adding an extra 60sqm of floor space.

The angular form of the new addition has been designed to echo the pitched roofs of surrounding properties in a bid to compliment the surrounding landscape. It also reduces the visual scale of the extension.

Sections of the roof have been cut away to form voids that create balconies and sheltered terraces at the front and rear of the house.

The ground floor is kept simple and clean with minimalistic design intentions. A cantilevered timber staircase leads to two double en-suite bedrooms on the first floor each with high ceilings, integrated storage and their own balconies.

The bathrooms have been subtly finished in delicate Carrara Marble, while Nordic pine decks the floors throughout both floors, chosen for its colour and smell.

Click to see more work by Rui Vieira Oliveira.

Photography by Fernando Guerra

NEEO-brain-in-hand
Previous post

NEEO

design-planters
Next post

Ienami Bonkei

Glenn

Glenn

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>